Ocelio, marka bezglutenowych produktów poszerzyła swoją ofertę o nowe kategorie Artykuły firmy Kontakt do firmy

11.06.2021

Ocelio, marka bezglutenowych produktów, która obecna jest na rynku od ponad roku, na początku czerwca poszerzyła swoją ofertę o nowe kategorie. Nowości wyróżniają się m.in. znakiem Przekreślonego Kłosa, który jest symbolem bezpiecznych produktów bezglutenowych oraz certyfikatem BIO (tzw. Euroliściem), którym świadczy o ekologicznej uprawie. Nowe kategorie produktowe to ryż, mieszanki piekarnicze, makarony oraz słodycze.

W asortymencie marki Ocelio znajdują się wyłącznie bezglutenowe produkty, a wśród nich także oznaczone certyfikatem BIO, bez laktozy oraz sprawdzające się w diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Nowości marki Ocelio to przede wszystkim produkty oznaczone znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa.

Wśród nowych produktów oznaczonych znakiem Przekreślonego Kłosa znajdziemy m.in. mieszankę do wypieku jasnego chleba, która pozwoli delektować się smakiem domowego pieczywa, uniwersalną mieszankę piekarniczą, z pomocą której przyrządzimy pierogi lub inne ulubione dania, do których przygotowania niezbędna jest mąka. Dla wielbicieli włoskiej kuchni, marka Ocelio przygotowała dwa rodzaje bezglutenowych makaronów z mąki kukurydzianej i ryżowej – pióra oraz muszelki. Z łatwością wykorzystamy je do wszelkiego rodzaju sosów, zapiekanek i słodkich deserów. Każdego miłośnika słodkości z pewnością zainteresują również klasyczne krówki, charakteryzujące się wyjątkowym, mlecznym smakiem oraz charakterystyczną konsystencją, którą znamy od lat.

- Nowości, które wprowadziliśmy po roku obecności na rynku to wynik wnikliwej obserwacji rynku i głosów, jakie otrzymaliśmy od klientów. Po 12 miesiącach wytężonej pracy nad marką i jej ofertą wiemy, jakich produktów oczekują nasi odbiorcy. Wierzymy, że produkty wysokiej jakości ze sprawdzonym składem sprostają oczekiwaniom klientów i kolejny raz udowodnią, że dieta bezglutenowa może być smaczna i ciekawa – mówi Karol Sadowski, Project Manager marki Ocelio.

Ocelio zaktualizowało również ofertę bezglutenowych musli owsianych BIO. Każde z czterech rodzajów (z owocami jagodowymi, z czekoladą i kokosem, z ziarnami i chia oraz z jabłkiem i cynamonem) wyróżnia znak towarowy Przekreślonego Kłosa oraz certyfikat BIO.

Wśród nowości marki Ocelio z pewnością wyróżnia się bezglutenowy ryż. W ofercie marki dostępne są jego trzy rodzaje – ryż biały długoziarnisty w dużym opakowaniu 1 kg oraz półkilogramowe opakowania ryżu basmati oraz białego z upraw ekologicznych. Ziarenka ryżu są naturalnie bezglutenowe, jednak w procesie produkcji często bywają nim zanieczyszczone. Ryż marki Ocelio wyróżnia szczegółowy proces kontroli na każdym etapie produkcji, który sprawia, że nie jest narażony na zanieczyszczenie alergenem i pozostaje bezglutenowy.

Źródło i fot.: materiały prasowe Sawex