Bezglutenowe wafelki oraz cukier trzcinowy BIO - Nowości od Ocelio Artykuły firmy Kontakt do firmy

03.03.2022

Chrupiące wafelki przekładane kremem kakaowym, orzechowym lub waniliowym oraz naturalnie bezglutenowy cukier trzcinowy BIO dołączyły do szerokiej gamy produktów marki Ocelio, które są bezpieczne dla osób chorych na celiakię, uczulonych na gluten i laktozę oraz wegan. To kolejne nowości Ocelio ze znakiem Przekreślonego Kłosa, które zadebiutowały w ostatnich miesiącach w ofercie marki.    

Bezglutenowe wafelki Ocelio to lekka przekąska przekładana dużą ilością kremu w trzech smakach: kakaowym, orzechowym i waniliowym (aż 75% zawartości). Chrupiące wafelki upieczone zostały z mąki ryżowej i skrobi ziemniaczanej, a pyszny krem został przygotowany na bazie mleka bez laktozy. Wyjątkowy smak zawdzięczają wysokiej zawartości naturalnych składników i aromatów. Wafelki Ocelio idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska w domu, w pracy lub w podróży.

- Regularnie wprowadzamy nowości, które mają na celu dopasowanie oferty do gustów wymagających klientów oraz są odpowiedzią na ich coraz większe potrzeby. Oczekują oni nowoczesnych i bezpiecznych produktów, które bez trudu pozwolą utrzymać bezglutenową dietę. Obecnie skupiamy się na przekąskach, dlatego w poprzednich miesiącach w naszym sklepie zadebiutowały również warzywne chipsy oraz pieczywo maca. Wszystkie produkty Ocelio są odpowiednie dla osób chorych na celiakię, a także uczulonych na gluten, co potwierdzają wyniki badań oraz znak Przekreślonego Kłosa – mówi Karol Sadowski, Project Manager marki Ocelio

Drugą z nowości, która zadebiutowała w lutym w sklepie Ocelio jest naturalnie bezglutenowy cukier trzcinowy BIO. To uniwersalny zamiennik klasycznego białego cukru, który ma szerokie zastosowanie w kuchni – można wykorzystać go do ciast, deserów oraz słodzić nim kawę lub herbatę. Cukier Ocelio powstaje z ekologicznej trzciny cukrowej, a jego ekologiczne pochodzenie gwarantuje certyfikat Zielonego Euroliścia.

Źródło i fot.: materiały prasowe Sawex