Chrupak - Chrupki z natury
Piekarnia Galicyjska Sp. z o.o. została założona w 1993 roku. Jesteśmy tradycyjną piekarnią rzemieślniczą, doskonale znaną w naszym regionie (woj. podkarpackie), a nasze produkty są lubiane i cenione przez konsumentów. Zaczynaliśmy od produkcji pieczywa świeżego, a pasja zaprowadziła nas do tworzenia pieczywa chrupkiego i snacków na bazie naturalnych zakwasów.
Z biegiem lat zautomatyzowaliśmy procesy, które mają ułatwić pracę piekarzom i cukiernikom. Nowoczesne urządzenia pozwalają precyzyjnie dozować składniki, co ma istotny wpływ na jakość i powtarzalność. Jednak w dalszym ciągu bazujemy na podstawie starych, sprawdzonych receptur, których przestrzegamy do dnia dzisiejszego. Wszystkie procesy nadzoruje Mistrz Piekarnictwa oraz stała wykwalifikowana kadra pracownicza.
Firma, chociaż z tradycjami, pragnie jak najlepiej dostosowywać się do nowych czasów i potrzeb swoich klientów. Wśród naszych produktów znaleźć można pieczywo chrupkie. Jednym z czołowych produktów, jest CHRUPAK. To zdrowa i smaczna alternatywa do pieczywa tradycyjnego. Chrupak jest pieczywem, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku, pod czujnym okiem naszych piekarzy z wieloletnim doświadczeniem.
Tym, co odróżnia nasze produkty od podobnych wypieków z krajów skandynawskich, jest bogactwo smaku osiągnięte dzięki najlepszym składnikom.:
Ciasto - swój charakterystyczny smak oraz wysoką zawartość prozdrowotnych składników zawdzięcza użyciu najlepszych gatunkowo mąk o wysokim wyciągu: pszennej grahamki, żytniej razowej, orkiszowej z pełnego przemiału.
Dodatki - są tym, co sprawi, że nasze pieczywo nie ma szansy znudzić się i spowszednieć. Każdy ma szansę znaleźć coś dla siebie. Różne warianty smakowe zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Źródło i fot.: Galicyjska Piekarnia