Lista artykułów firmy: Unitop sp. z o.o.

12.10.2021
Dlaczego konsumenci sięgają po sezamki?
Sezamki to przekąska po którą sięga niemal 60 proc. Polaków, a zdecydowana większość z nich kupuje je przynajmniej raz w miesiącu – wynika z raportu Omnibus. Sezamki to również produkt na którego zakup Polacy decydują się w dużej mierze impulsywnie, już przy kasach sklepowych. Jednak, co sprawia, że ten asortyment trafia do koszyków zakupowych konsumentów? Jakimi cechami powinien się wyróżniać? Odpowiada Svetlana Vnučko, Marketing Director w...
30.08.2021
Niemal 2/3 Polaków kupuje chałwę – na co konsumenci zwracają uwagę przy sklepowych półkach?
Po chałwę sięga regularnie ponad 63 proc. polskich konsumentów – wynika z najnowszego badania Omnibus dla marki Unitop . Sprzedaż w tej kategorii utrzymuje się na stałym poziomie, mimo niepewnej sytuacji rynkowej np. w obliczu COVID-19. Jednak, dlaczego konsumenci decydują się na zakup chałwy? Jakie cechy produktu są dla nich istotne przy podjęciu decyzji przy sklepowej półce? Komentuje Svetlana Vnučko, Marketing Director w firmie Unitop Sp. z o.o. Kim jest konsument chałwy?...
23.08.2021
Back to school – co polscy rodzice zapakują dzieciom do lunchboxów?
Już wkrótce dzieci powrócą do szkół, a rodzice staną przed koniecznością przygotowania im pełnowartościowych posiłków do spożycia podczas przerw lekcyjnych. Coraz więcej rodziców rezygnuje z tradycyjnych kanapek na rzecz urozmaiconych posiłków lunchboxach. Wyzwaniem z pewnością są słodkości – uwielbiane przez dzieci, ale dozowane z umiarem przez dorosłych. Jedną z alternatywnych propozycji wobec tradycyjnych słodyczy, które idealnie sprawdzą...
20.05.2021
Polski producent chałwy i sezamków ze znaczącym wzrostem sprzedaży
Jeden z największych producentów chałwy i sezamków w Europie, spółka Unitop właśnie podała najnowsze dane dotyczące sprzedaży w Polsce. W ostatnim kwartale firma odnotowała wzrost sprzedaży chałwy o 45 procent w porównaniu do analogicznego okresu z poprzedniego roku, a sam brand „Chałwa Unitop” urósł prawie dwukrotnie. W sezamkach nowe portfolio firmy pod markami Amki TO GO i Amki Superfoods również prawie podwoiło swoją wartość r/r. Prezes U...
13.01.2021
Sezamki i nowe batony sezamowe - Zdrowe przekąski od Unitop
Okres noworoczny to czas podsumowań i… postanowień. Z badań wynika, że ponad połowa Polaków stawia przed sobą zadania, które mają być zrealizowane w kolejnym roku, jednak zaledwie 10 proc. osiąga swój cel. Jednym z najczęstszych postanowień jest zmiana nawyków żywieniowych i przejście na zdrowszą dietę. W jaki sposób skutecznie zrealizować te założenia? Jakie zmiany wprowadzić w codziennym odżywianiu? Zazwyczaj w pierwsze dni nowego roku jesteśmy zmotyw...
10.12.2020
Unitop odświeża wizerunek – online i stacjonarnie!
Od dziś można zobaczyć nowy, odświeżony wizerunek firmy Unitop – jednego z największych producentów chałwy i sezamków w Europie. Spółka ma ambicję podwoić wartość swojej kategorii w Polsce do 2025 roku. W tym celu podejmuje szereg działań marketingowych i sprzedażowych. Przede wszystkim stawia na odświeżenie wizerunku – zarówno online, w ramach premiery nowej odsłony strony www, jak i stacjonarnie w sklepie firmowym. Nowa strona – nowy wizerunek Od...
30.11.2020
Przekąski sezamowe coraz bardziej w trendzie
Czy funkcjonowanie w aktualnie utrudnionej rzeczywistości pozwala dostrzec pozytywny wpływ na branżę spożywczą? Obecna sytuacja może wzmacniać już obecne trendy żywieniowe, choćby prozdrowotność, w które wpisują się przekąski sezamowe. O tym, dlaczego warto je oferować konsumentom opowiada Svetlana Vnučko, Marketing Director w firmie Unitop Sp. z o.o. Konsument nadal chce zdrowszej przekąski  - Mimo panującej sytuacji, w tym momencie nie obserwujemy mniejszego zainteresowania naszym...
04.11.2020
Ręczne wyrabianie chałwy - dlaczego warto?
Procesy automatyzacji w produkcji to postępująca konieczność, jednak istnieją produkty spożywcze, których wytwarzanie musi zostać w pewnym stopniu pozbawione pełnego zautomatyzowania. Dotyczy to np. chałwy, której ręczny proces wyrabiania w kluczowy sposób wpływa na jej smak i jakość, dzięki zachowaniu charakterystycznej włóknistej konsystencji. O tym, dlaczego warto oferować konsumentom ręcznie wyrabianą chałwę opowiada Svetlana Vnučko, Marketing Director w firmie Un...
06.10.2020
Sezam na stole świątecznym - w jakiej formie?
Święta Bożego narodzenia już za pasem, a co za tym idzie – powinniśmy odpowiednio wcześnie zadbać o asortyment spożywczy związany z tym szczególnym okresem. Kojarzy się w dużym stopniu z wyjątkowymi przysmakami i słodkościami. Polacy doceniają smak ręcznie wyrabianej chałwy, która od lat jest zakorzeniona w polskiej tradycji, dlatego firma Unitop przygotowała jej odświeżoną ofertę świąteczną. O proponowanych formatach opowiada Svetlana Vnučko, Marketing Director w firmie Unit...
02.10.2020
Historia sezamu - od oleju do przekąski
Sezam zapisał się na kartach historii jako jedna z pierwszych roślin oleistych znanych człowiekowi, uprawiana od co najmniej 3 tys. lat. Dawniej był wykorzystywany przede wszystkim do produkcji oleju, jednak na przestrzeni wieków zyskiwał nowe zastosowania kulinarne. Dziś to nie tylko dodatek do dań i pieczywa, ale stanowi wartość samą w sobie jako niezbędne uzupełnienie codziennej diety. Można go spożywać niezależnie lub w formie wygodnej przekąski. Jaką drogę przeszedł sezam, aby trafić...