Mieszanki Kresto – naturalny składnik wiosennych sałatek Artykuły firmy Kontakt do firmy

21.06.2021

Wiosna i lato to czas, w którym świeże, soczyste owoce i warzywa są ogólnodostępne. Warto wykorzystać dary natury do komponowania lekkich, zdrowych i sycących sałatek. Idealnym dopełnieniem wiosennych dań są gotowe mieszanki ziaren od marki Kresto.

Mieszanka Kresto słonecznik – pestki dyni jest źródłem białka oraz ma wysoką zawartość błonnika, potasu, fosforu, magnezu i witaminy E. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości, a magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia. Połączenie ziaren o delikatnym smaku sprawia, że mieszanka ta jest idealnym dodatkiem nie tylko do sałatek, ale też innych dań: wypieków, zup, dań mięsnych czy porannej owsianki.

Źródłem cennego białka i błonnika jest także KKresto słonecznik – pestki dyni – orzeszki pinii. Kompozycja ta ma wysoką zawartość potasu, żelaza i magnezu. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu nerwowego, a żelazo – w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i odgrywa rolę w procesie podziału komórek.

Trzeci „must have” wiosennej diety stanowi KRESTO słonecznik – pestki dyni – siemię lniane – sezam. Smaczny miks 4 rodzajów ziaren nie tylko ma znakomity smak, ale też dobrze wpływa na samopoczucie dzięki wysokiej zawartości m.in. cynku, witaminy E i magnezu. Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych, a witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. To mieszanka uniwersalna, którą można dodawać do słonych i słodkich sałatek, jogurtów, dań mięsnych, zup lub spożywać jako przekąskę w trakcie pieszych wędrówek czy innych aktywności na świeżym powietrzu.

Źródło i fot.: materiały prasowe Vog Polska