Mozzarella od Hochland Professional Artykuły firmy Kontakt do firmy

31.03.2022

Hochland Professional prezentuje nowy ser podpuszczkowy Mozzarella. To idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy poszukują sera do pizzy, zapiekanek oraz dań makaronowych i kanapek.

Mozzarella szturmem podbiła kuchnie na całym świecie. Mozzarella jest biała, miękka i rozciągliwa. Świetnie się topi pod wpływem wysokiej temperatury. Ma neutralny mleczny smak, delikatny zapach. Dziś trudno sobie bez niej wyobrazić nie tylko pizzę i sałatkę, ale też wiele innych przekąsek - zwłaszcza tych na ciepło, z piekarnika. Świetnie też komponuje się z mięsnymi daniami i makaronami. Dzięki wysokiej zawartości białka, rozmaitości  witamin z grupy B, a także sporej zawartości cynku, mozzarella jest  odżywcza i zdrowa, szczególnie dla układu nerwowego.

Nowy ser podpuszczkowy Mozzarella od Hochland Professional dobrze się rwie, nie kruszy się, równomiernie się rozpływa, nie przypala się w piecu oraz dobrze przylega do ciasta i pozostaje elastyczny.  Sekretem jakości produktów dostępnych w ofercie Hochland Professional jest dobór starannie wyselekcjonowanego mleka oraz nowoczesny proces produkcji, który wydobywa z nich najważniejsze nuty smakowe. Hochland Professional posiada w swojej ofercie całą gamę serów, które mają szerokie zastosowanie w gastronomii i B2B. Więcej informacji dostępnych jest na www.hochlandprofessional.pl
 

Źródło i fot.: Hochland