Naturalne przyprawy Shio Koji, Koji Powder i Miso
Firma EUROGUM POLSKA należy do grupy Bang & Bonsomer, której polski oddział specjalizuje się w sprzedaży roślinnych dodatków do żywności pochodzących z wodorostów morskich (karageny i algianiany).
Odpowiadając na zapotrzebowanie rynku oraz klientów, ciągle udoskonalamy naszą ofertę. Tym razem pragniemy zaprezentować nowe produkty od producenta z Japonii.
SHIO KOJI w płynie jest tradycyjną japońską przyprawą produkowaną z fermentowanego ryży Koji. Głównie używany jej do procesu marynowania mięsa, wzmacniania jego smaku oraz aromatu. Jest też dobrym rozwiązaniem na redukcję poziomu soli.
Produkt charakteryzuje się:
- brakiem alergenów,
- bez GMO,
- bez glutenu,
- bez MSG,
- rekomendowany dla wegan,
- prosta etykieta.
Funkcja płynnego Shio Koji:
- wzmocnienie smaku UMAMI,
- maskowanie zapachu produktu,
- wzrost wodochłonności,
- efekt zmiękczania tkanki mięsnej,
- redukcja poziomu soli.
Rekomendowane aplikacje to:
- mięso wieprzowe,
- mięso wołowe,
- mięso drobiowe,
- mięso rybie.
Deklaracja na etykiecie:
- Naturalny aromat,
- Naturalna przyprawa,
- Przyprawa: Shio Koji.
W ofercie możemy znaleźć także wersję proszkową, tzw. KOJI Powder, który zapewnia głęboki wymiar smakowy „Kokumi”. Produkt ten wzbogaca smak, aromat i teksturę, produktom, do których jest dodawany.
W naszym portfolio znaleźć możemy tradycyjnie fermentowaną przyprawę MISO (proszek) - smak umami, który charakteryzuje się głębokim aromatem.
Do produkcji użyto tylko naturalnych składników tj: soja, ryż, sól.
Opracował: mgr inż. Paweł Pełka – Technolog żywności w Eurogum Polska sp. z o.o.
Źródło i fot.: Eurogum