Niezbędny dodatek w kuchni - olej rzepakowy Rapso Artykuły firmy Kontakt do firmy

14.10.2021

Przyrządzając potrawy, warto uważnie wybierać nie tylko główne składniki, ale też dodatki, takie jak olej czy przyprawy. Ich jakość w istotny sposób wpływa na aromat i finalny smak.

Olej rzepakowy Rapso jest neutralny w smaku oraz nie ma wyraźnego zapachu. Dzięki temu można używać go zarówno do przygotowywania dań głównych, jak i surówek czy deserów. To olej uniwersalny, którego ważnym atutem jest wysoki punkt dymienia – doskonale nadaje się do potraw różnego rodzaju: smażonych w wysokiej temperaturze, pieczonych czy duszonych.

Sekretem jakości Rapso jest technika produkcji. To olej tłoczony na ciepło ze specjalnie wybranych ziaren, pochodzących z upraw wolnych od GMO. Po dokładnej selekcji ziarna są delikatnie wytłaczane, bez zastosowania ekstrakcji. To oznacza, że do oczyszczenia oleju (z zanieczyszczeń, zmętnień i wody) nie wykorzystuje się żadnych substancji chemicznych. Pozyskany w ten sposób olej jest źródłem wielu wartościowych składników, takich jak kwasy oleinowe (ok. 60%) i kwas linolenowy (ok. 30%). Omega-3 i omega-6 to nienasycone kwasy tłuszczowe, znane z dobroczynnego oddziaływania na pracę układu nerwowego i krwionośnego. Dlatego tak istotne jest, by przy komponowaniu codziennej diety dbać nie tylko o odpowiedni bilans białka i węglowodanów, ale także pamiętać o odpowiedniej podaży zdrowych tłuszczy. To ważne w aspekcie utrzymania optymalnej formy fizycznej, poprawy koncentracji oraz wzmacniania ogólnej kondycji organizmu.

Wartościowe składniki oleju Rapso są chronione przed szkodliwym działaniem światła dzięki ciemnej, szklanej butelce o pojemności 0,75 l. Takie opakowanie jest przyjazne dla środowiska i wygodne w użyciu – butelkę bez problemu można trzymać w ręku w trakcie gotowania lub z łatwością schować w kuchennej szafce.

Pojemność: 0,75 ml
Cena brutto: 13,99 zł

Źródło i fot.: materiały prasowe Vog Polska