Przyprawy Prymat w innowacyjnych młynkach - dla lepszego samku, aromatu i efektu Artykuły firmy Kontakt do firmy

26.08.2020

Przyprawy Prymat można znaleźć niemal w każdym polskim domu. W wielu kuchniach na stałe rozgościły się także przyprawy w młynku. Dlatego też dla wszystkich miłośników przyprawiania przygotowaliśmy zupełnie nowy, innowacyjny 3-stopniowy mechanizm mielenia.  Dzięki niemu przyprawianie będzie jeszcze bardziej precyzyjne i dostosowane do indywidualnych pomysłów kulinarnych.  Nowe młynki są także estetycznie zaprojektowane, aby cieszyło oko.

Mielenie ma znaczenie
Bogactwo naturalnego aromatu obok oryginalnego smaku to największa zaleta przypraw. Aby przyprawy Prymat zawsze oferowały pełen smak i aromat, zamknęliśmy je w atrakcyjne, szklane opakowania. Dzięki wbudowanym młynkom nasze przyprawy nie tylko będą pachnieć tak samo intensywnie, ale również pozwolą na precyzyjne dozowanie odpowiedniej ilości przypraw do przyrządzanych potraw. Odkąd gotowanie stało się swego rodzaju hobby, sposobem na spędzanie czasu, przyprawy stały się  wyjątkowo ważne. Wiedza na temat przypraw i ich stosowania, stała się bliska szerokiemu gronu miłośników smaku i aromatu.

Nowy mechanizm - nowe możliwości
Miłośnicy kulinarnych detali wiedzą doskonale jak ważny jest stopień zmielenia przyprawy. Zupełnie inne cechy i właściwości będzie mieć np. pieprz drobno zmielony, a zupełnie inne pieprz grubo mielony. Dotyczy to każdej przyprawy, dlatego też Prymat przygotował zupełnie nowy mechanizm mielący, który pozwala samodzielnie ustawić stopień zmielenia. Nasz mechanizm ma aż 3 stopnie mielenia tak, aby każdy mógł dopasować efekt do swoich potrzeb i preferencji, co daje jeszcze więcej przyjemności z przyprawiania. To właśnie takie małe, ale ważne drobiazgi sprawiają, że gotowanie i przyprawianie daje wiele satysfakcji.

Mielić drobno czy grubo - czyli mały poradnik
Przyprawy grubo mielone idealnie komponują się ze stekami i delikatnymi białymi mięsami. Doskonale pasują też do wszelkiego rodzaju sałatek, kanapek, a także pomidorów z serem mozzarella i bazylią czy carpaccio. Dodając je do dania jednogarnkowego, sosu lub zupy, możesz mieć pewność, że przyprawa będzie bardziej wyczuwalna i dominująca niż przy drobnym zmieleniu. Przyprawy w formie grubo mielonej nie tylko dodadzą smaku, ale też uatrakcyjnią wygląd potrawy. Dzięki gruboziarnistej strukturze przyprawa będzie bardziej widoczna. Z kolei drobno zmielone przyprawy stosuje się w sosach i zupach, w których najważniejsza jest gładka, aksamitna konsystencja.

Warto sięgnąć po przyprawy w młynkach. Nasza oferta obejmuje różnego rodzaju pieprze, sole oraz mieszanki przypraw. Każdy znajdzie coś dla siebie i swojej kuchni.

Źródło i fot.: Prymat