Teksturowane białko grochowe - nadaje teksturę podobną do mięsa, idealne do aplikacji wegetariańskich Artykuły firmy Kontakt do firmy

10.08.2022

Potrzebujesz podstawowych surowców spożywczych? A może szukasz inspiracji lub doradztwa technologicznego? Chcesz podążać za trendami i stosować wysoce funkcjonalne i prozdrowotne dodatki spożywcze? Poszukujesz innowacyjnych rozwiązań z serii „czysta etykieta”? Sprawdź naszą ofertę lub skontaktuj się z nami, a nasi technolodzy dobiorą najlepsze rozwiązanie dla Ciebie

Przedstawiamy teksturowane białko grochowe

  • prosty skład: izolat białka grochowego oraz mąka grochowa
  • nadaje teksturę podobną do mięsa i zachowuje ją po obróbce termicznej
  • idealny do aplikacji wegetariańskich: analogi mięsa, burgery, kiełbaski itp.
  • deklaracja na opakowaniu: białko grochowe oraz mąka grochowa
  • wolny od alergenów
  • wysoka zawartość białka około 70%
  • podnosi ocenę w Nutri Score
  • neutralny w smaku i zapachu 
  • dostępne są dwie wielkości cząstek 10 mm - 20 mm oraz większe

W celu uzyskania dodatkowych informacji zapraszamy do kontaktu.

Źródło i fot.: Impag